Blauwe Regen Coaching
voor professionals in de zorg

home

 

coaching

supervisie

intervisie

Persoonlijke achtergrond en werkwijze

Ruim 25 jaar ben ik binnen het verpleeghuis werkzaam als specialist ouderengeneeskunde. Ik word vooral geraakt door de psychosociale kanten van het vak en de begeleidingsmogelijkheden daarbij. Daarom ben ik een opleiding tot supervisor en coach gaan volgen. Ook heb ik een opleiding tot teamcoach gedaan.
Door mijn brede ervaring heb ik een vrij uitgesproken visie op de gezondheidszorg, waarbij ik vooral vind dat de interdisciplinaire communicatie meer aandacht behoeft.
Individuele klanten voor coaching en supervisie vinden bij mij warmte, een luisterend oor en een prikkelend humoristisch kader om met eigen werkdoelen aan de gang te gaan. Ik maak gebruik van technieken uit de supervisie, de existentiële psychotherapie, mindfulness en lichaamsgerichte begeleidingsvormen. Mijn werkwijze heeft veel raakvlakken met Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
De begeleiding van intervisie kan ik op verschillende manieren vormgeven. Belangrijk is dat er op gevoelsniveau wordt gecommuniceerd, en dat probleemoplossende interventies worden vermeden. Soms zet ik lichaamgerichte oefeningen en symbolen in om dit te bereiken.
Waarom Blauwe Regen?
Blauwe regen staat voor mij voor verandering en groei, en de prachtige kracht die daarvan uitgaat. Daarnaast word ik altijd erg geraakt door de teerheid van de bloemen, die voor mij staat voor de kwetsbaarheid van ons allemaal. In mijn begeleiding gaat het mij om het accepteren van deze kwetsbaarheid en de geraaktheden die hiermee samenhangen. Daar kun je van leren en de kracht vinden voor groei en verandering.

identiteit

contact

 

links